projectes juvenils

Col·lectiu de joves #LaFede (dinamització d'estudiants)

Durant tot un curs lectiu treballem amb diferents estudiants de 3er i 4art de la ESO propostes molt diverses de sensibilització social, de temàtiques culturals, lúdiques, etc. amb l’objectiu de fomentar la participació juvenil.

LaTrobada17

Al mes d’octubre marxem de cap de setmana a una casa de colònies per establir les bases i les línies a seguir durant el curs que comença, durant un cap de setmana conegut com “La Trobada”. Un espai de relació grupal i coneixement individual que els i les joves estudiants valoren molt positivament.

LaTrobada17

Si vols formar part d’aquest grup de joves i tens entre 14 i 18 anys, ens reunim a Can Xic cada divendres entre les 17 i les 19 h.
#LaFede

Espai de suport a l'estudi

Activitat de suport a la tasca escolar fora de l’horari lectiu durant el curs escolar. Aquesta actuació es coordina amb el departament d’Educació de l’Ajuntament. Per accedir al recurs els i les joves han d’estar derivats des del centre educatiu.
En aquest espai hi ha una monitora que s’encarrega de donar suport, ajudar a adquirir tècniques d’organització i estudi, a planificar els deures, així com a afavorir una actitud positiva vers l’aprenentatge de l’alumnat. El suport es realitza per nivells, des de 1r  fins a 4rt d’ESO.

Suport a l'Estudi

Aules d'estudi

Les aules d’estudi nocturnes neixen d’una demanda juvenil al municipi per identificar i utilitzar un espai adequat per l’estudi i el treball individual amb l’objectiu de preparar-se bé els exàmens. En l’actualitat destinem recursos econòmics i de personal per fer-ho possible.

Aules_Estudi

Viladkns Park Fest

L’any 2013 un grup de joves interessats en disciplines tan diverses com el hip hop, el skate, la bike, la música, etc. es van reunir a Can Xic per posar la primera pedra del que esdevindria el ViladeKns Park Fest, un festival d’arts de carrer que esdevé un punt de trobada per tots aquests joves.
L’any 2015, amb motiu de la inauguració de Street Park situat a la Torre Roja, es va organitzar un campionat de rollers, bikers i skaters que va resultar un èxit de públic. A partir d’aquest moment és una cita imprescindible al mes de maig pels i les joves interessats en aquests esports.

Urban Fest '15

Activitats als Centres d'Educació Secundària (CES)

Xerrades d’orientació Acadèmica
El Pla d’Orientació als Centres de Secundària engloba un conjunt de xerrades que permeten oferir informació i assessorament als i les estudiants per tal d’aclarir els dubtes que puguin tenir respecte el seu futur acadèmic i laboral. Es realitza una xerrada orientativa a cada etapa o cicle.

4rt d’ESO. Es treballen els següents aspectes:

  • Els programes de formació i Inserció. Continuïtat en el sistema educatiu reglat. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.
  • Cicles formatius de Grau Mitjà. Organització i famílies professionals. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.
  • Cursos específics d’accés als cicles. Proves d’accés. Informació i dates de preinscripció.
  • Batxillerat. Estructura. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.

2n de batxillerat. Es treballen els següents aspectes:

  • Cicles formatius de grau superior. Organització i famílies professionals. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.
  • Prova d’accés als cicles formatius de grau superior.
  • Prova d’accés a la universitat.
  • Preinscripció universitària. Notes de tall. Accés a les universitats públiques i privades. Beques.
  • Universitat. Conceptes, processos i itineraris dels estudis de Grau.

Xerrada tècniques d’estudi
Activitat adreçada a l’alumnat de 1r de batxillerat però amb possibilitat d’adaptar-la a altres estudiants, com ara cicles formatius o GESO.

Aquesta xerrada dóna importància al procés d’estudiar, als hàbits i costums que ha d’adquirir l’estudiant per millorar el seu rendiment. Els conceptes que es treballen són l’esforç i la motivació, la importància de les classes, la planificació, l’estudi a casa i els exàmens.

Xerrades_CES

Tallers de sexualitat i afectivitat
Els tallers de sexualitat i afectivitat es realitzen mitjançant una metodologia participativa a través de dinàmiques que treballen dos blocs temàtics; la negociació i la comunicació en la parella i el foment de l’ús del preservatiu. Al taller es dóna informació sobre els mites i tabús que envolten la sexualitat i s’ofereix informació sobre els recursos que hi ha al municipi per poder obtenir més informació i assessorament.

Activitats d’oci
Es tracta d’una oferta de tallers de continguts diversos que s’adapten a les necessitats dels centres educatius. Generalment es col·labora en la realització de tallers en les jornades lúdiques organitzades pels centres com Sant Jordi, Carnestoltes, Nadal, Jornades culturals, entre altres.

Igualtat de gènere

No sólo duelen los golpes
Partint de la seva experiència de vida i del seu estudi posterior, Pamela Palenciano, aporta el seu granet de sorra a la lluita diària de les dones, i cada cop més homes, contra la violència masclista en les relacions de parella. En l’activitat va explicant com apareixen i creixen les petites violències quotidianes dins de la parella des de les primeres relacions i com es van instaurant en aquesta. D’aquesta manera s’ajuda als i les joves a identificar aquestes microviolències i a entendre com influeix el patriarcat en les vides privades. Aquesta acció es realitza entorn al 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Aquesta activitat s’ofereix a tot l’alumnat de 4rt d’ESO dels centres de la ciutat, incluint també altres col·lectius com els alumnes de PFIs i la UEC.

No solo duelen los golpes ATRIUM

Tallers de sensibilització 
Des de l’equipament juvenil i juntament amb el Departament d’Igualtat de Gènere, organitzem tallers de sensibilització de diferents temàtiques: sexualitat i drets sexuals de les dones, LGTBI, igualtat de gènere, etc.

Concerts de Festa Major

La Festa Major és una de les activitats que més il·lusió ens fa. Comencem a treballar en ella sobre els mesos de març i abril i, encara que porta bastant feina, sempre ho fem amb un somriure a la cara. La veritat és que durant els dies que es perllonga l’activitat, veure les cares de satisfacció del públic assistent és tot el que ens cal per gaudir d’una feina ben feta.

Festa Major '14

Campionat de puzles per parelles

L’any 2017 es va dur a terme el 1er campionat de puzles per parelles de Viladecans, amb la participació de 30 parelles, als Jardins de Magdalena Modolell de la ciutat. Tot un èxit de participació que ha esdevingut en la continuïtat d’aquesta activitat pel mes de maig.

CampionatPuzles17

Holly Festival

L’any 2017 es va dur a terme el 1er festival Holly Dolly a Viladecans amb la participació activa d’unes 3.000 persones. Tot un èxit de crítica i participació que esdevé en la continuació del festival pel mes de juny.

Holi Dolly Viladecans17

Activitats d'inclusió social

Programació de tallers adaptats a joves amb diversitat funcional de diferents temàtiques (art i manualitats, economia domèstica, cuina, teatre, etc.). Amb l’objectiu d’oferir la possibilitat a aquest col·lectiu de conèixer i fer ús de l’equipament juvenil i d’integrar-se a les diferents activitats municipals dirigides als i les joves.

Taller_TAS

Recuperar contraseña
Escribe tu email.
El sistema te enviará una nueva contraseña a tu email.