informació i orientació

El Punt d’Informació és un servei gratuït d’orientació, d’atenció i assessorament especialitzat sobre qualsevol aspecte que et pugui interessar o t’inquieti. Aquest espai obert i dinàmic aglutina les diferents assessories juvenils. També hi trobaràs un ventall d’activitats i material d’autoconsulta, així com un tauler d’anuncis.

A més des del PIJ tramitem els següents carnets d’Estudiant Internacional (ISIC) Professor Internacional (ITIC) i de la Xanascat (Hostelling international) : Alberguista Juvenil, Adult i Familiar.

 

ITIC

ISIC

Alberguista
Si tens qualsevol dubte, vine i t’informarem!

 

Equipaments municipals

Peus joves

Can Xic és l’equipament on podràs trobar tots els recursos i serveis destinats a joves. Consulta tot el que pots trobar en aquesta mateixa pàgina Web.

Viladecans també compta a una gran varietat d’equipaments de referència que t’ofereixen informació, serveis i activitats:

Els diferents barris, per exemple, tenen els seus respectius casals de barri on trobaràs moltes activitats i tallers:

L’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso té com a objectiu potenciar la vida associativa de Viladecans, donant suport a les iniciatives ciutadanes per crear noves associacions i aconseguir enfortiment i la consolidació de les entitats ja existents.

L’Ateneu de Cultura Popular Can Batllori és l’equipament de promoció i atenció a la Cultura Popular de Viladecans.

L’Ateneu de les Arts és una oportunitat per la ciutat, per als barris de Ponent de Viladecans, de densificar el teixit social de la ciutat amb elements de qualitat que treballin i impulsin la generació de habilitats ciutadanes mitjançant la creació artística. Contribuint al creixement en les franges més baixes de l’ecosistema cultural de la ciutat.

Ateneu de las Arts

La Biblioteca de Viladecans compta amb un fons seleccionat de llibres, revistes i altres documents per donar resposta a les necessitats i interessos dels ciutadans.

L’equipament esportiu i cultural Atrium.

L’equipament esportiu Podium Viladecans Joan Masgrau.

L’Escola Oficial d’Idiomes -EOI- de Viladecans que és un centre públic d’ensenyament d’idiomes moderns a nivell no universitari, en règim oficial, presencial o a distància.

El Centre Municipal Edelia Hernández és un centre públic d’ensenyament integrat a la xarxa de centres de formació d’adults de la Generalitat de Catalunya que també rep suport en recursos humans i materials de l’Ajuntament de Viladecans.

Centre d'Adults

Tecnològica W!Lab

El W!lab és un servei que es troba situat a la 1a planta de Can Xic, a càrrec de la Fundació́ Ciutat de Viladecans que consisteix en un laboratori de fabricació digital, dotat d’impressores 3D i talladora làser, a més d’un suport teòric i tècnic de la ma d’un assessor tecnològic.

Els serveis que ofereix el Laboratori de Fabricació són els següents:

 • Assessoria tecnològica
 • Cursos i tallers tecnològics i de fabricació digital.
 • Impressió 3D oberta a la ciutadania
 • Suport a Projectes DIY i IOT
 • Espai per a la creació d’Workshops
 • Suport a Emprenedors
 • Cotutorització de TR

WilabTens un projecte que vols realitzar? Necessites ajuda per un treball de recerca tecnològic? Vine a Can Xic, parlem i mirem d’ajudar-te.

L’horari d’atenció és:

 • Dimarts de 18.30 a 20.30h.
 • Dimecres de 18.30 a 20.30h.
 • Dijous de 16.30 a 20.30h.

Per demanar hora per assessoria, contacteu amb:

Valentín Ojeda – wilab@fundacioviladecans.cat

Acadèmica

Vols millorar i/o continuar el teu recorregut acadèmic? Acabes d’arribar de fora d’Espanya i vols assessorament per homologar els teus estudis? Vols saber com funciona el sistema educatiu?

Et donarem assessorament gratuït per aquestes i altres consultes, d’orientació i tramitació, amb prioritat als i les joves del municipi, però extensible a tota la ciutadania.

Dates d’inscripció a l’oferta formativa, beques, formació en el lleure, suport per la tramitació de preinscripcions, reincoporació al sistema educatiu, oferta formativa, Batxillerat, etc.

S’adjunta link recurs web  de la Generalitat de Catalunya amb els itineraris formatius.

Feature_assessories

Mobilitat internacional

Vols estudiar a l’estranger? T’agradaria trobar feina a un altre país? T’interessa el voluntariat internacional? Vols informació sobre els programes i ajuts que ofereix la Unió Europea per a la mobilitat de persones?

Podràs demanar informació sobre:

 • Diferents projectes de mobilitat internacional de curt i llarg termini: camps de treball, camps de solidaritat, intercanvis juvenils, voluntariats, etc.
 • Recerca de feina i recursos sobre tots els països de la UE.
 • Suport en l’elaboració del CV reconegut a nivell europeu.
 • Estudis universitaris, postgraus i màsters a Europa.
 • Diferents oportunitats de formació i aprenentatge de la UE.
 • Convalidació de títols o certificats oficials a diferents països del món.

És necessari demanar cita prèvia. Pots fer-ho de forma presencial, directament al centre, per telèfon, o emplenant el formulari de sol·licitud. L’assessoria es porta a terme els dimarts en horari de tarda cada 15 dies.

El calendari pels dimarts de 2020 de 16.30 a 20.30h és el següent:

 • 7 i 21 de gener.
 • 4 i 18 de febrer.
 • 3, 17 i 31 de març.
 • 14 i 28 d’abril.

 

 

 

 

 

Punt de salut

Aquest servei està ubicat a la sala +íntim.

De l’ambulatori a Can Xic! Sexualitat, mètodes anticonceptius i anticoncepció d’emergència, malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats, hàbits alimentaris, conductes addictives, entre altres.

El Punt de Salut és el servei adreçat principalment a les noies de 14 a 25 anys que volen consultar aspectes relacionats amb la sexualitat, l’afectivitat i la reproducció femenina.

És un servei executat a través de l’Institut Català de la Salut, programa ASSIR.

A partir del dilluns 7 de gener del 2019, tots els dilluns amb horari:
De 15.30 a 18:30h: cal demanar cita prèvia al CAP de Viladecans.
De 19 a 21h: atenció directa sense cita prèvia.

Destacat_salut

Punt afectes

Del SIAD a Can Xic! Espai d’informació i recursos per a joves emmarcat dins del Programa d’igualtat de gènere.
Pots venir a informar-te i assessorar-te sobre allò que t’angoixi. Reflexionarem conjuntament i et donarem suport per fer front a allò que et preocupa: parella, amistats, sexualitat, orientació sexual, confusió, etc.

Servei d’orientació individual confidencial i gratuït per a joves.

Dies i horari d’atenció fins a finals de 2019.

 • Dijous 6 i 20 de febrer de 16.30 a 19 h
 • Dijous 5 i 19 de març de 16.30 a 19 h
 • Dijous 2, 16 i 30 d’abril de 16.30 a 19 h
 • Dijous 14 i 28 de maig de 16.30 a 19 h
 • Dijous 11 i 25 de juny de 16.30 a 19 h

Pots venir sense cita prèvia, tot i que també pots reservar hora trucant al centre de recursos per a joves Can Xic (93 647 00 24), presencialment a l’equipament o a través del formulari.

Punt LGBTI+

L’objectiu del SAI de Viladecans és oferir una atenció integral, de qualitat i proximitat, al col·lectiu LGBTI i a les persones del seu entorn: familiars, amics/gues, etc.

Aquesta consisteix en oferir acompanyament, assessorament i suport a aquelles persones que han patit, estan patint o tenen risc de patir una discriminació per la seva orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

Aquest servei està ubicat a la sala +íntim de Can Xic,
i s’oferirà l’últim dijous de cada mes de 16.30 a 19.30 h.

 

Pots venir sense cita prèvia, tot i que també pots reservar hora trucant al centre de recursos per a joves Can Xic (93 647 00 24), presencialment a l’equipament o a través del formulari.

Laboral

Vols iniciar-te en món del treball? Compaginar estudis i feina? Saps què és necessari i per on començar a buscar feina?

T’ajudem a:

 • explorar quines són les teves motivacions i els teus interessos i què t’agrada o saps fer.
 • conèixer les ocupacions i les característiques del mercat de treball.
 • saber què és el que demanen les empreses.
 • establir el teu objectiu laboral.
 • preparar un pla d’acció per assolir l’objectiu.
 • conèixer i preparar les teves eines de recerca de feina: planificació de la recerca, canals i xarxes on trobar ofertes, preparació del CV (currículum vitae) i afrontar l’entrevista de feina.

T’oferim informació i acompanyament al llarg d’aquest procés.

Horari d’atenció els dimecres a Can Xic de 16.30 a 19 h.

És necessari demanar cita prèvia. Pots fer-ho de forma presencial, directament al centre; per telèfon; o emplenant el formulari de sol·licitud.

 

 

FORMULARI DE CONTACTE PER ASSESSORIES

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

 

 

Recuperar contraseña
Escribe tu email.
El sistema te enviará una nueva contraseña a tu email.