Projectes juvenils

Dinamització d'estudiants

Durant tot un curs lectiu treballem amb diferents estudiants de 3er i 4art de la ESO propostes molt diverses de sensibilització social, de temàtiques culturals, lúdiques, etc.

Estudiants

Al mes d’octubre marxem un cap de setmana a una casa de colònies per establir les bases i les línies a seguir durant el curs que comença, en un cap de setmana conegut com “La Trobada”. Un espai de relació grupal i coneixement individual que els i les joves participants valoren molt positivament.

Si vols formar part d’aquest grup de joves i tens entre 14 i 16 anys, ens reunim a Can Xic cada divendres entre les 17 i les 18.30h.

Fede

Espai de suport a l'estudi

Activitat de suport a la tasca escolar fora de l’horari lectiu durant el curs escolar. Aquesta actuació es coordina amb el departament d’Educació de l’Ajuntament. Per accedir al recurs els i les joves han d’estar derivats des del centre educatiu.
En aquest espai hi ha una monitora que s’encarrega de donar suport, ajudar a adquirir tècniques d’organització i estudi, a planificar els deures, així com a afavorir una actitud positiva vers l’aprenentatge de l’alumnat. El suport es realitza per nivells, des de 1r  fins a 4rt d’ESO.

Suport a l'Estudi

Aules d'Estudi

Les aules d’estudi nocturnes neixen d’una demanda juvenil al municipi per identificar i utilitzar un espai adequat per l’estudi i el treball individual amb l’objectiu de preparar-se bé els exàmens. En l’actualitat destinem recursos econòmics i de personal per fer-ho possible.

ViladeKans Park Fest

L’any 2013 un grup de joves interessats en disciplines tan diverses com el hip hop, el skate, la bike, la música, etc. ens vam reunir a Can Xic per posar la primera pedra del que esdevindria el ViladeKans Park Fest, un festival d’arts de carrer que esdevé un punt de trobada per tots aquests joves.
L’any 2015, amb motiu de la inauguració de Street Park situat a la Torre Roja, es va organitzar un campionat de rollers, bikers i skaters que va resultar un èxit de públic.

Urban Fest '15Imatge del 3er ViladeKans Park Fest al febrer de 2015.

Setmana de la música

La setmana de la música neix amb la intenció de oferir durant tota una setmana, i en commemoració del Dia Internacional de la Música, un bon grapat d’activitats musicals gratuïtes a diferents llocs de la ciutat com bars, equipaments municipals, places i carrers de la ciutat pels i les joves.

A l’any 2015 va tenir lloc la seva primera edició oferint un total de 9 actuacions que anaven des de narracions de contes eròtics acompanyats d’un grup musical a un home orquestra, passant per la actuació d’un trio de corda o un Dj que punxava música negra americana.

Cultura als bars

El programa de Cultura als bars va començar a caminar amb la il·lusió d’un equip jove de persones que vol i té la intenció d’apropar la cultura, en totes les seves formes i varietats, als i les joves del municipi i als llocs on normalment es troben.
Actualment es fa una programació diversa i consensuada amb els locals de Viladecans amb els quals estem col·laborant com ara La Bodegueta, la Tasca Celler 1830, el Cirkus Bar i el Quattro.

Si esteu interessats en estar informats de tot el que fem i farem, podeu donar-vos d’alta a la web per tal de rebre la newsletter periòdica i/o anar mirant l’agenda d’aquesta mateixa pàgina.

Activitats als Centres d'Educació Secundària (CES)

Xerrades d’orientació Acadèmica
El Pla d’Orientació als Centres de Secundària engloba un conjunt de xerrades que permeten oferir informació i assessorament als i les estudiants per tal d’aclarir els dubtes que puguin tenir respecte el seu futur acadèmic i laboral. Es realitza una xerrada orientativa a cada etapa o cicle.

4rt d’ESO. Es treballen els següents aspectes:

  • Els programes de formació i Inserció. Continuïtat en el sistema educatiu reglat. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.
  • Cicles formatius de Grau Mitjà. Organització i famílies professionals. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.
  • Cursos específics d’accés als cicles. Proves d’accés.
  • Batxillerat. Estructura. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.

2n de batxillerat. Es treballen els següents aspectes:

  • Cicles formatius de grau superior. Organització i famílies professionals. Oferta al municipi i rodalies. Gestió de la preinscripció.
  • Prova d’accés als cicles formatius de grau superior.
  • Prova d’accés a la universitat.
  • Preinscripció universitària. Notes de tall. Accés a les universitats públiques i privades. Beques.
  • Universitat. Conceptes, processos i itineraris.

Xerrada tècniques d’estudi
Activitat adreçada a l’alumnat de 1r de batxillerat. Aquesta xerrada dóna importància al procés d’estudiar, als hàbits i costums que ha d’adquirir l’estudiant per millorar el seu rendiment. Els conceptes que es treballen són l’esforç i la motivació, la importància de les classes, la planificació, l’estudi a casa i els exàmens.

Tallers de sexualitat i afectivitat
Els tallers de sexualitat i afectivitat es realitzen mitjançant una metodologia participativa a través de dinàmiques que treballen dos blocs temàtics; la negociació i la comunicació en la parella i el foment de l’ús del preservatiu. Al taller es dóna informació sobre els mites i tabús que envolten la sexualitat i s’ofereix informació sobre els recursos que hi ha al municipi per poder obtenir més informació i assessorament.

Activitats d’oci
Es tracta d’una oferta de tallers de continguts diversos que s’adapten a les necessitats dels centres educatius. Generalment es col·labora en la realització de tallers en les jornades lúdiques organitzades pels centres com Sant Jordi, Carnestoltes, Nadal, Jornades culturals, entre altres.

Igualtat de gènere

No sólo duelen los golpes
Partint de la seva experiència de vida i del seu estudi posterior, Pamela Palenciano, aporta el seu granet de sorra a la lluita diària de les dones, i cada cop més homes, contra la violència masclista en les relacions de parella. En l’activitat va explicant com apareixen i creixen les petites violències quotidianes dins de la parella des de les primeres relacions i com es van instaurant en aquesta. D’aquesta manera s’ajuda als i les joves a identificar aquestes microviolències i a entendre com influeix el patriarcat en les vides privades. Aquesta acció es realitza el 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Aquesta activitat s’ofereix a tot l’alumnat de 4rt d’ESO dels centres de la ciutat.

Premis =TAT
Els premis tenen com objectiu potenciar l’interès de l’alumnat de batxillerat i de 4rt d’ESO  dins de l’àmbit de la igualtat de gènere. Es donarà premis als millors treballs sobre la visualització de l’acció social de les dones i les aportacions de la seva experiència en diferents àmbits sobre la defens i el treball pels drets de les dones en la consecució de la igualtat d’oportunitats, i també de la visibilització de les noves masculinitats i de treballs sobre violència masclista. Els premis, 300 € pel millor TR i 300€ pel millor PR. Consulta les bases a…..

Bases Igualtat-Concurs Recerca joventut_2015

Cartell de la 2a edició del concurs.

Concerts de Festa Major

La Festa Major és una de les activitats que més il·lusió ens fa. Comencem a treballar en ella sobre els mesos de març i abril i, encara que porta bastant feina, sempre ho fem amb un somriure a la cara. La veritat és que durant els dies que es perllonga l’activitat, veure les cares de satisfacció del públic assistent és tot el que ens cal per gaudir d’una feina ben feta.

Festa Major '14Imatge de l’actuació de La Pegatina a l’any 2014.

Finestra al Món

Finestra al Món és un projecte d’intervenciósocio-educativa amb joves residents a la ciutat de Viladecans que realitzen conjuntament Serveis Socials i Joventut a l’espai de Can Xic. Aquest projecte està dirigit a joves de 14 a 23 anys que degut a diferents circumstàncies necessiten d’acompanyament durant el seu itinerari formatiu, personal i laboral.

De què es tracta? Un dia a la setmana els joves venen a Can Xic i amb l’acompanyament de dues professionals es fan diferents activitats i dinàmiques per tal d’afavorir la integració i vinculació dels joves amb el municipi i els esdeveniments que s’hi duen a terme. Finestra al Món pretén ser un espai de trobada que els joves considerin com a punt de referència, d’informació, acompanyament i suport emocional.

Proj_Finestra_alMón

 

 

 

 

 

Recuperar contraseña
Escribe tu email.
El sistema te enviará una nueva contraseña a tu email.