Informació i orientació

El punt d’informació és un espai per tu! Fes-lo servir per resoldre tots aquells dubtes que et puguin anar sorgint sobre els estudis (cicles formatius, proves d’accés, universitat, etc.), cursos o tallers, temes laborals, de salut, saber quins seran els propers concerts o simplement saber què pots fer a Viladecans. Tens un espai per expressar-te, penjar el teu anunci o recollir informació del que necessitis.
Tant se val quines siguin les consultes, si ets jove i busques feina o no saps què estudiar, o vols informació sobre la ciutat, El Punt és el teu lloc! Apropa’t a Can Xic i t’ajudarem a trobar la resposta!

Si fas click a l’apartat ASSESSORIES podràs veure els recursos i demanar cita prèvia o fer una consulta online sobre temes Acadèmics, de Salut, Laborals o de Mobilitat Internacional.

 

Equipaments

Peus joves

Can Xic és l’equipament on podràs trobar tots els recursos i serveis destinats a joves. Consulta tot el que pots trobar en aquesta mateixa web.

Viladecans també compta a una gran varietat d’equipaments que t’ofereixen serveis i activitats que fan a cadascun d’ells. Si vols saber quins són els tallers, vine al Punt d’Informació de Can Xic a consultar-los.

L’Ajuntament de Viladecans ubicat a la Torre Modolell.

L’Oficina municipal d’Atenció Ciutadana –Viladecans Informació-.

Els diferents barris, per exemple, tenen els seus respectius casals de barri on trobaràs moltes activitats i tallers:

L’ Ateneu d’Entitats Pablo Picasso és un equipament municipal que l’Ajuntament de Viladecans posa a disposició de totes les associacions i entitats d’interés ciutadà de Viladecans.
L’objectiu de l’Ateneu d’Entitats és potenciar la vida associativa de Viladecans, donant suport a les iniciatives ciutadanes per crear noves associacions i aconseguir enfortiment i la consolidació de les entitats ja existents.

L’ Ateneu de Cultura Popular Can Batllori és l’equipament de promoció i atenció a la Cultura Popular de Viladecans.

L’ Ateneu de les Arts és una oportunitat per la ciutat, per als barris de Ponent de Viladecans, de densificar el teixit social de la ciutat amb elements de qualitat que treballin i impulsin la generació de habilitats ciutadanes mitjançant la creació artística. Contribuint al creixement en les franges més baixes de l’ecosistema cultural de la ciutat.

Ateneu de las Arts

La Biblioteca de Viladecans compta amb un fons seleccionat de llibres, revistes i altres documents per donar resposta a les necessitats i interessos dels ciutadans.

L’equipament esportiu i cultural Atrium.

L’equipament esportiu Podium – Joan Masgrau.

L’Escola Oficial d’Idiomes –EOI– de Viladecans que és un centre públic d’ensenyament d’idiomes moderns a nivell no universitari, en règim oficial, presencial o a distància.

El Servei Local de Català.

L’Oficina Local d’Habitatge de Viladecans.

El Centre de Formació d’Adults Edelia Hernández és un centre públic d’ensenyament integrat a la xarxa de centres de formació d’adults de la Generalitat de Catalunya que també rep suport en recursos humans i materials de l’Ajuntament de Viladecans.

Centre d'Adults

L’Oficina de Treball de Viladecans –OTG-.

El Centre de Promoció Econòmica i Suport a les Empreses Can Calderon que dissenya i organitza programes i serveis per impulsar l’emprenedoria, la promoció i consolidació empresarial. Al mateix temps, organitza tasques per tal d’impulsar la creació i millora de la qualitat de l’ocupació, la qualificació professional dels treballadors/ores i el suport als emprenedors/ores amb idees i projectes empresarials.

Recursos

A més, Viladecans compta a una xarxa de centres d’informació per orientar al ciutadà en diferents àmbits. Un centre de mediació per resoldre problemes veïnals, informació sobre habitatge, immigració, treball o d’altres. Pots trobar i consultar tots els centres  d’informació disponibles a Viladecans aquí.
A més a més, si estàs buscant alguna cosa i encara no ho has trobat. Digue’ns el que busques aquí.

 

Sala Play

Acadèmica

Ets jove i no saps què estudiar? Dubtes sobre períodes d’inscripcions?

És necessari demanar cita prèvia. Pots fer-ho de forma presencial, directament al centre, per telèfon, o emplenant el formulari de sol·licitud.

Hem estat al Saló de l’Ensenyament! Si no heu pogut consultar les notes de tall, aquí us pengem la informació (actualitzat el 14 de març).

Recursos informació ensenyaments post-obligatoris:

 • Estudiar a Catalunya
 • Preinscripció a ensenyaments no universitaris aquí
 • Formació Professional. Cicles formatius de grau mitjà i pdf explicatiu
 • Formació Professional. Cicles formatius de grau superior i pdf explicatiu
 • Ensenyaments artístics aquí
 • Ensenyaments esportius aquí
 • Proves d’accés a grau superior
 • Curs específic per a l’accés als cicles de grau mitja – CAM
 • Curs específic per a l’accés als cicles de grau superior – CAS
 • Altres guies d’estudi aquí
 • Beques no universitàries aquí

Recursos informació ensenyaments universitaris:

Laboral

Vols treballar per primera vegada? Et trobes a l’atur i vols recursos per trobar feina?

És necessari demanar cita prèvia. Pots fer-ho de forma presencial, directament al centre, per telèfon, o emplenant el formulari de sol·licitud.

Recursos per a la recerca de feina:

Cursos subvencionats:

Si estàs buscant feina aquí tens algunes webs que poden ser del teu interès:

Si no tens clar quina és la teva professió o que vols fer en el teu futur laboral aquestes webs et poden ajudar:

Co-finançament de l’actuació:

Logo Generalitat de Catalunya
Logo Fons Social Europeu
Logo Ministerio de Empleo
Logo Servei d’Ocupació de Catalunya

Mobilitat internacional

Vols estudiar a l’estranger? T’agradaria trobar feina a un altre país? T’interessa el voluntariat internacional? Vols informació sobre els programes i ajuts que ofereix la Unió Europea per a la mobilitat de persones?

Aquesta assessoria s’ofereix a través d’un conveni amb el consell comarcal del Baix Llobregat. És necessari demanar cita prèvia. Pots fer-ho de forma presencial, directament al centre, per telèfon, o emplenant el formulari de sol·licitud. L’assessoria es porta a terme els dimarts en horari de tarda cada 15 dies. El calendari és aquest:

 • Setembre: dies 12 i 26
 • Octubre: dies 10 i 24
 • Novembre: dies 7 i 21
 • Desembre: dies 5 i 19

Per treballar a Europa: A continuació, eines i recursos bàsics en mobilitat internacional…

 • Xarxa EURES, portal europeu de recerca de feina i recursos sobre tots els països de la UE.
 • Europass, conté 5 documents que t’ajudaran a presentar les teves capacitats i qualificacions de manera senzilla i fàcilment comprensible a tot Europa.  Podràs omplir el teu CV en qualsevol idioma oficial de la UE.
 • Treballar a l’estiu a l’estranger. T’has proposat marxar aquest estiu a l’estranger però no saps per on començar?

Per estudiar a Europa:

 • Comissió Europea Education and training, proporciona informació genèrica sobre els estudis a Europa.
 • Xarxa ENIC-NARIC, permet conèixer i contactar els centres que et donaran informació per a la  convalidació de títols a diferents països del món.
 • Ploteus, coneix les diferents oportunitats de formació i aprenentatge de la UE a travès d’aquesta web de la Comissió Europea.
 • Màsters i postgraus, buscador de màsters i postgraus per matèria i país.

Per fer un voluntariat de curta durada:

 • Camps de treball. Dues entitats organitzen els camps de treball internacionals a Catalunya per a majors de 18 anys. Consulta les seves webs per saber en què consisteix aquest voluntariat de curta durada: www.sci-cat.org i www.cocat.org.
 • Camps de solidaritat: www.setem.org.
 • Intercanvis juvenils. Programa de la Comissió Europea que permet l’intercanvi entre  grups de joves europeus d’entre 13 i 30 anys. Consulta tota la informació en aquest enllaç.
 • Voluntariat a granges d’agricultura ecològica: www.wwoof.net.
 • Voluntariat amb temàtiques diverses: www.workaway.info.

Per fer un voluntariat de llarga durada:Cartell_mobilitat

 • Servei Voluntari Europeu. Programa de la Comissió Europea que permet als joves de 17 a 30 anys fer un voluntariat de llarga durada en una entitat sense ànim de lucre d’Europa. El programa cobreix totes les despeses. Consulta els projectes a la pàgina oficial. És imprescindible que contactis una entitat d’enviament prop de casa teva.
 • Long Term Voluntering. Voluntariat de llarga durada a diferents països del món. Consulta els projectes de l’entitat organitzadora de Catalunya: www.sci-cat.org.

Altres recursos…

Guies sobre la mobilitat internacional:

 • Guia destinació Europa.

Alguns organismes:

Tecnològica

Aquest servei està ubicat a la 1a planta de Can Xic, concretament a la sala Mac. A càrrec de la Fundació Ciutat de Viladecans.

Tens un projecte que vols realitzar? Necessites ajuda per un treball de recerca tecnològic? Vine a Can Xic, parlem i mirem d’ajudar-te. T’oferim suport teòric i tècnic.

El seu horari és dimarts i dijous de 16.30 a 20.30 h, encara que cal demanar cita prèvia al través del formulari.

Punt de salut

Aquest servei està ubicat a la sala +íntim.

De l’ambulatori a Can Xic! Sexualitat, mètodes anticonceptius i anticoncepció d’emergència, malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats, hàbits alimentaris, conductes addictives, entre altres.

El Punt de Salut és el servei adreçat principalment a les noies de 14 a 25 anys que volen consultar aspectes relacionats amb la sexualitat, l’afectivitat i la reproducció femenina.

És un servei executat a través de l’Institut Català de la Salut, programa ASSIR.

A partir del dilluns 4 de setembre, tots els dilluns amb horari:Sexualitat
De 15.30 a 18:30h: cal demanar cita prèvia al CAP de Viladecans.
De 19 a 21h: atenció directa sense cita prèvia.

Recursos i informació ampliada:

Afectes: Punt d'afectivitat per a joves

Del SIAD a Can Xic! Espai d’informació i recursos per a joves emmarcat dins del Programa d’igualtat de gènere.
Pots venir a informar-te i assessorar-te sobre allò que t’angoixi. Reflexionarem conjuntament i et donarem suport per fer front a allò que et preocupa: parella, amistats, sexualitat, orientació sexual, confusió, etc.

Servei d’orientació individual confidencial i gratuït per a joves.

 

Dies i horari d’atenció:pòster afectes

 • Dijous 14 i 28 de setembre de 17 a 19.30h
 • Dijous 19 d’octubre de 17 a 19.30h
 • Dijous 2, 16 i 30 de novembre de 17 a 19.30h
 • Dijous 14 de desembre de 17 a 19.30h

Pots venir sense cita prèvia, tot i que també pots reservar hora trucant al centre de recursos per a joves Can Xic (93 647 00 24), presencialment a l’equipament o a través del formulari.

 

 

FORMULARI DE CONTACTE PER ASSESSORIES

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t’oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.
El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil s’ha delimitat de la manera següent: joves més grans de 16 anys i menors de 30 anys, inscrits o no als serveis d’ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

Per a més informació o dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres. També pots visitar les pàgines web de la Generalitat o del Ministeri.

Laboral_1

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Espais de Recerca de Feina són un servei d’orientació per l’ocupació que s’impulsa des del Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderon adreça’t a joves entre 16 i 29 anys.
Consisteixen en 8 sessions d’orientació que tenen per objectiu facilitar els recursos necessaris per assolir l’objectiu professional de cada participant.

Per participar cal:

 • Estar inscrit a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació.
 • Tenir coneixements mínims informàtics
 • Disponibilitat horària de matí.
 • Estar inscrit al Sistema de Garantia Juvenil.

Aprendrem a:

 • Fer un Currículum i carta de presentació.
 • Canals de recerca de feina.
 • Preparar l’entrevista.
 • Xarxes socials en la recerca de feina.

Nombre de participants: 2 grups de 10 joves (en total 20) en els següents horaris:

 • Dilluns i dimecres de 9 a 13h
 • Dimarts i dijous de 10 a 14h

Espai Recerca de Feina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recuperar contraseña
Escribe tu email.
El sistema te enviará una nueva contraseña a tu email.